3 min read

Светът , такъв какъвто е ...

Днеска се зачетох в следната статия от www.Dnes.BG

След 2-годишна работа на плевенски и столични криминалисти бе разкрит извършителят на жестокото убийство на 4-годишната Михаела Баракова.

Садистът, убил и захвърлил трупа на детето на бунището, се оказа нейната баба – 54-годишната Маргарита Баракова, съобщи директорът на МВР-Плевен комисар Пламен Павликянов.

Тялото на Михаела бе открито на 15 ноември 2006 г. на градското сметище край село Буковлък с тежки наранявания в областта на половите органи.

Първоначално за убийството бе заподозрян психично болен съсед – Мартин Цачков, но след експертизи от Института по криминология и криминалистика той бе оневинен.

След дълъг престой по психиатрии Цачков почина през април т.г.

Събраните доказателства, подкрепени от самопризнанията на бабата, сочат, че тя е убила внучката си.

Маргарита Баракова извършила тежкото престъпление след употреба на алкохол в комбинация с психотропни лекарства.

От признанията й става ясно, че нямала топли чувства към внучката си, тъй като детето било отглеждано в Дом за деца без родители.

Михаела била прибрана от майка си и поредния й съпруг 3-4 месеца преди убийството й.

Бабата признала още, че ударила няколко пъти в стената и в касата на вратата 4-годишното дете, вследствие на което то получило черепно-мозъчна травма.

После инсценирала изнасилване с твърд предмет и изхвърлила трупа в контейнера за смет пред дома си, откъдето той се озовал на сметището.

В момента убийцата Маргарита Баракова е с мярка за неотклонение “подписка”, тъй като трябвало да се грижи за останалите 4 деца на дъщеря си.

Според прокурор Искра Ганева няма опасност да извърши ново престъпление, тъй като от датата на убийството не е употребявала алкохол.

Майката на децата пък в момента е в Университетската болница със съмнение за туберкулоза.

Според криминалисти има данни, че тя е продавала тялото си, а петте и деца са от различни бащи.

Семейството живее в съборетина на ул. “Даме Груев” в центъра на Плевен.

Ако бъде призната за виновна, Маргарита Баракова може да получи присъда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор по обвинение в предумишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

Много ми е чудно дали едно време е имало такива ми ти баби , които да убиват 4 годишните си внуци :#

*Някак си имам чувството ,че всичко това е заради света , в който живеем понастоящем. Хилядите пречки ,които ни пречат в живота. Нещата , които те спират да бъдеш щастлив . И единствения изход от този черен тунел се оказва алкохола , или по-лошото хапчета , спринцовки и етц. Дали ако (простите ни) властимащи бяха човеци , ако имаха поне малко чест , ако бяха по-човечни , ако не бяха такива егоисти и ако не бяха такива педали (повечето) , и … дали пак щяха да има такива случаи на жестокост в нашата малка държавица ?!? Всеки ден , чуваме (четеме) как някой убил някой друг , и дори по-лошото … как няколко човека (група) пребиват до смърт невинен човек , който просто им се е препречил на пътя. *

Второто нещо , дали и едно време “органите на реда” са били същите корумпирани и глупави. Някак си в мене надделяват две различни чувства отностно тия “органи на реда” , от една страна ги оправдавам за корумпираните им души , но от друга не мога да го възприема. Всеки има нужда от пари , всеки се опитва да изкара допълнително приходи … но , примерно аз , мога ли да почна да ровя в хорския багаж примерно , и да се опитвам да изкарам пари така ?!? Но оправдава ли ги това … не , всичко си е до човека. Смятам ,че хората сами избират професията си , колкото и да се опитвам да повярвам , че не е така. Дали , ако пак тия (простите) властимащи , се бяха погрижили , такива професии като полицаи , пожарникари бяха по-високо платени , дали нямаше да живеем в една по-добра държавица , в която винаги може да имаш вяра на полицията ?!?

Това са въпроси , които вълнуват всички нас , но никой не предприема действия (защо?). Мисля ,че ние сме толкова тъп народ , колкото няма и всички народи взети под общ знаменател. Настроени сме толкова робски , че не може да бъде. Много вярна е приказката , че “колкото повече мълчиш , толкова повече ти се качват на главата” … но пък “една птичка пролет не прави” и пак се връщаме отначало.

Трябва ли ни някой водач , който да ни събере и изправи на “възстание” , или можем и сами. Едно време българите сме гонили турците от страната ни , имали са страх от нас (българите) , а сега една ли не – те гонят нас от собствената ни държава. Потурчват се адски много хубави български места (села) и никой не предприема действия. Власта се дава на хора с != български произход и това продължава прекалено дълго вече. Адски гадно е да гледаш как нещо се разпада , а с нашата мила родина – точно това става. :<

*Силно се надявах новата година да донеси и няколко добри неща , но така като гледам … ще си останем само с надеждата …
*