За мен

Нещо повече за мен, казвам Златин Христов, вече съм на заветните 27 години, родом съм от Шумен, но последните години живея и работя във Варна.

С програмиране се занимавам вече може би 10 години, последните 8 от които и професионално, или иначе казано с това си изкарвам прехраната.

Влечението по програмирането дойде с ерата на mIRC, когато "програмирах" разни addon-и и скинове за там, после почнаха дребни статични сайтчета, за презентация, някакви PHP броячи, защото беше много важно колко пъти са свалени въпросните addon-и, скриптове и прочие.

Професионалният ми опит включва PHP5, с дълбоки познания за обектното програмиране, но това не означава, че не ми се налага да работя и със "спагети" кода на wordpress. Имам доста добри познания и с работата и оптимизацията на MySQL. Работя с доста JavaScript библиотеки без проблеми. Както и последно време наблягам доста на цели JavaScript fremework-ци от типа на Angular, като сега усилено се опитвам да навлезна и в света на Angular2.

Работил съм с почти всички по-известни библиотеки и фреймуорци. Минал съм през CodeIgniter, Kohana, Zend, Yii, Symfony. Някои съм разглеждал по-детайлно, други просто отгоре, отгоре. Останах си върл фен на Symfony2 и за в момента не бих предпочел друг за разработка на сайт, ако имам възможност да избирам. За по-малки проекти съм използвал и micro framework - Slim, Silex, Lumen, като тук избора пак ми е Silex за по-комплексни малки сайтове, и Slim за API базирани проекти.

Нещо друго, имам опит със системите за контрол на версиите, работя както и с SVN, така и с GIT. Мога да администрирам и поддържам сървъри - Web, Mail, FTP. Имам солиден опит и с Responsive Design Layout, като основно използвам bootstrap, но също съм използвал foundation в някои проекти. Умея също така PSD2HTML, или иначе казано мога да си сглобя HTML страничка и да я стилизирам, само и единствено от дизайн на PSD.

Нещо, което ми е в TODO листа е програмиране на микроконтролери, които ми изглеждат доста примамливи, но за сега все не намирам време за тях.

Освен професионалният ми опит, за мен бих казал, че съм доста интересна личност, все пак зодия Водолей. Обичам хумора, обичам събиранията с приятели, обичам и за ден, два да ресетна сред природата, отдалечен от всякакви технологии, дори и телефони.