2 min read

България затъва, а никой нищо не прави

Ето, първо да добиете представа за публикацията, изгледайте клипчетата (ако още не сте естествено)

*

*

Ето в какво се е превърнала нашата страна, нашата мила България о.О
Където престъпниците се разхождат безнаказано, където няма никакви закони и за да те зачитат, то ти трябва да се занимаваш с наркотици, проститутки, лихварство и още куп бумащини.
Ако изгледате клипчетата няма как да не Ви стане гадно, ще Ви се повдигне (поне на мене ми се повдигна).
Защо започнах тази тема, защото проблема не е само в горе изброените. И ние имаме вина, защото сме свикнали да мълчим, свикнали сме да ни тъпчат, свикнали сме да ни се подиграват – а ние безропотно да скланяме глава и да подминаваме.
Защо, ми защото вътрешно знаем, че нищо няма да постигнем, каквото и да направим.
Крайно време е да променим нещо, абсолютно не стоя зад идеята, че заради една публикация (пък и десетки) ще променим нещо, но това трябва да е някакъв стимул, някаква изходна точка.
Всеки си казва, аз нищо не мога да променя и така, човек по човек цялата страна стои и тъпче на едно място. Докато българският народ мизерства, господатата управляващи така си тъпчат джобовете, че просто вече няма и накъде повече. И това нямаше да бъде така грозно, ако поне имаха някаква мярка – НО ТЕ НЯМАТ ТАКАВА, по дяволите :S
Всичко българско и родно си заминава малко, по малко.
Къде отиде Българският ни език за бога, защо навсякъде виждам как децата пишат на латиница. И не, това не е признак за знанието на чужди езици, това е толкова тъпо втълпено на днешната младеж. Защото за тях дори и родния им език е труден за писане.
Къде отидоха великите Български мозъци, с които можеше и трябваше да се гордеем? В чужбина, където им се плаща подобаващо за труда. Кои останаха тук, учените от БАН? ,с които станахме за посмешище навсякъде. Били установили контакт с извънземните? Айде, нема нужда мене ако питате.
И най-накрая, къде е младежта? Ходи лятото в чужбина, да бере ягоди за да може да се прибере с добра парична основа, за да поживее малко и да оправи живота си, защото видиш ли, в България няма добре платена работа за тях.
Всичко става от черно, по-черно и никой нищо не прави. На всяка крачка виждаме грабежи, продажба на наркотици, че дори и убийства и това е нищо. Гледаме по новините, и приключваме канала, защото сме се нагледали на такива новини. Все по-рядко може да чуем някоя новина, с която може да се гордеем.
Докато си стоим пред компютрите, и чакаме да дойде следващия Бойко Борисов да ни оправи – няма да се оправим, както и да го въртим и сучим. И не, не трябва единни социални групи – а трябва целия народ да се надигнем и да кажем НЕ на тиранията … но не мисля, че дори аз ще го доживея това ЧУДО :#