Както си обичам да си чета новините в любимия ми тракер Masters-TB и се зачетох в една мнооого интересна новинка (поне за мене де).

Новината за победата на Красимир Аврамов хвана неподготвени както музикантите, така и аудиторията, която до финала на конкурса не беше наясно кой с какво участва.

Ниската избирателна активност показа, че в конкурса са преброени едва 35 000 гласа, а спечелилата песен е взела над половината от тях.

Веднага плъзнаха слухове, че вотът е манипулиран, песента Illusions стана най-мразеното и най-излъчваното парче на седмицата, новините около Евровизия – най-четените.

Самият Красимир Аврамов се превърна в идеалната жертва на „гилдията“ – той не живее у нас, никога не е бил част от нея и каквото и да каже някой срещу него, шансът да се засекат на участие в Дупница е нищожен.

Затова всеки изпълнител или композитор напомни за себе си и си направи безплатен PR на негов гръб.

От архивите излязоха динозаврите на естрадата, които застанаха рамо до рамо със зайците в професията, които довчера наричаха бездарни, и всички се обединиха в обща кауза – да накарат Красимир Аврамов да се откаже от конкурса.

Разбира се, той не го направи и на специално организирания от БНТ публичен дебат в предаването „Бъди звезда” с плах глас заяви: „Нищо в живота ми не е било лесно и всичко се е случвало с много трудности и борба. Ако трябваше да се отказвам, щях да се откажа много отдавна. Никога няма да се откажа“.

В същото предаване противниците му, които така смело се изказваха през седмицата, отсъстваха.

Популярните музиканти в залата се брояха на пръстите на едната ръка и единствено Георги Янев от Каффе застана мъжки пред всички и каза, че според него пеенето на Аврамов е ужасно и поради това не може да изслуша Illusions до края.

Поканената Мариана Попова също не се появи, но в писмо нарече колегите си, които в последния момент са се отказали да застанат пред камера и лице в лице с Аврамов, „мишки“. „Моят празен стол показва отношението ми към Красимир Аврамов и към БНТ. Потресена съм от това, което се случва, и се срамувам, че съм българка“ – сподели още тя.

Стунджи и Елица Тодорова също не бяха в залата, но в писмото си към организаторите на конкурса обявиха, че след като България е избрала Красимир Аврамов, ще е недопустимо той да не замине за финала, и му пожелаха успех. Такова беше мнението и на миналогодишните финалисти – Deep Zone.

Преброителите на гласовете пък в официално писмо увериха, че гласуването е протекло без технически проблеми и че няма съмнение, че е проведено по всички правила и не е манипулирано извън регламента.

В крайна сметка се оказа, че Националната телевизия се е заела сериозно с подобряването на песента на Аврамов. Той ще има нова беквокалистка в лицето на Петя Буюклиева, а мелодията на Illusions ще бъде променена, за да се избегнат височините, които са опасни както за правилното му пеене, така и за прага на поносимост на аудиторията към фалцета му.

Ако експериментът не се получи, от БНТ са склонни да оттеглят участието ни от музикалния форум, което ще струва на данъкоплатците финансови санкции в размер на 60 000 евро.

Тъъ … да си дойдем на думата. Откъде се наляха толкоз много народ , и то все брани и отбрани музиканти да си дават “експертните” мнения?!? Щели да ги е срам , ако горепосочения (Красимир Аврамов) да ни представлява на Евровизия (WTF) , а иначе никой не го е еня , че цялата ни държава е такава , и че ни представляват не само покрай Евровизията , а и навсякъде тия некъдърни мазни и безчовечни политици?!? От тях никой не го е срам ,че заради тях сме така мразени навсякъде ?!?

А иначе пък , тази песничка

Красимир Аврамов – Illussion

(сега сигурно не разбирам от музика , което си е съвсем вярно) , но пък на мене адски много ми харесва и ще се радвам , ако точно тя ни представлява на Евровизия … на който не му харесва , мога само да му кажа да се спасява (няма да гледа Евровизия и толкова) …