Така, да се разпишем с една що годе полезна статийка :)

Случвало ли Ви се е, игрите да не тръгват на Full Screen Mode, защото на мен редовно ми се случва след преинсталация …. примерно.

И не, не е винаги от драйвърите (е, някой път може и тях да е, за това след като инсталирате всички и отново имате подобен проблем, решението е много просто).

Решението, както казах е много простовато, нужно е само да бутнете настройките на видео картата. А това става по следния начин:

Отивате на работния си плот (Вашият Desktop), цъкате с десният бутон на мишката и избирате Screen Resolutions

Screen Resolution

след това е нужно да цъкнете на **Advanced Settings, **както е показано на скрийншот-а

2и оттам е нужно просто да изберете таба **Inter(R) Graphics and Media Control Panel **и да зададете на Scalling => Maintain Display Scalling .

И това е, игрите би трябвало да Ви вървят на Full Screen Mode.

Естествено, ако не стане точно така, както сме го описали тук, пробвайте да намалите резолюцията на монитора на минимум (нещо от сорта на 800×600), правите горе изброените настройки, и след като запишете се върнете на оптималната резолюция, на която сте били преди това.

И тук, нещо като бонус, ще допиша още едно проблемче на което бях свидетел :)

Случвало ли Ви се е, да Ви изчезнат иконки на програмите. Иконките са на правилното място, виждате ги в инсталационната директория, но и след сменя пак не се появяват. Това се случва (в повечето случаи), след като Windows кешира иконките и файла, в който се пази тази информация по един или друг начин се “счупи”.

Решението е пак повече от елементарно, отивате в **C:Users<Вашето потребителско име>AppDataLocal **и изтривате файла IconCache.db.

Така Windows-а Ви ще генерира наново този файл, и не би следвало да имате проблем с изчезващите икони.