2 min read

ICN.BG » Jump.BG

Ако се чудите, защо аджеба Златко нямаше блог няколко дни … ами нямаше го хостинга :)

И не, не беше проблем “отсреща”, а просто ми свърши мандата. Всъщност, очаквах го спре, но пусто абв.бг (вече го забравих, горкото то), прибирам се и що да видя – няма сайтове. Естествено, позачудих се малко, отворих абв-то и разбрах. Остана въпроса, какво да правя от тук, нататък. Вие знаете, конкуренцията е жестока.

Смея да кажа, че имам вече доста опит с бг хостинг фирмите, като имам … малко лоши впечатления от топхост, но от суперхостинг, ицн и джъмп.бг съм бил винаги много доволен.

Но сега остана въпроса, къде ще се помещава бати Златко.

Естествено, реших първо да си намеря бекъп на блога, и на няколко други проектчета, които се помещаваха при ИЦН.

Може би естествено, такъв ми беше отказан, тъй като акаунта е бил неактивен, любезно ме помолиха да пратя смс, на цена 4лв, с който да ми го активират за 48 часа, през които ще могат да ми намерят евентуалния бекъп.

Нямаше как, пратих смс, активираха ми го веднага, както всичко (много са бързи). Естествено не се наложи да занимавам съпорта с повече прищевки, и се захванах да смъквам бекъпа. Е не стана така бързо, както си го представих, но вечерта беше пред мене.

Свалихме бекъпа, сега накъде. Реших да е към джъмп.бг, с този SVN, мигновенния съпорт (дори и в неделя) – реших се.

Започнах да качвам, бази, файлове, домейни – всичко.

Естествено, не можеше и без проблеми. С единия домейн нямах никакъв проблем, но с този (archive.z-latko.info) се случи нещо неочаквано.

cPanel-а реши, че не иска да ми го приеме. Последва един въпрос към съпорта на джъмп.бг, на който беше отговорено мигновенно. Домейна беше ОК, като ми обясниха че проблема бил в cPanel и се случвал доста често, при такива операции.

В крайна сметка, гледах, гледах … мисля че оправих всичко. Вече всички сайтове (колкото и да са и те :)) са налице.

Като заключение мога единствено да кажа, че се преместих от ICN не защото бях недоволен, точно обратното.

Може би и те ако пуснат SVN хостинг, ако предложат по-добри оферти – може отново да стана техен клиент.

Засега застъпваме във Jump.BG :-)