И най-накрая да напиша една малкоооо по-смислена статия в моето малко блогче. Близо половин година ,все се каня да направя някакъв сайт за запознанства. Постояннно почвам нов ,и нов ,и нов … и сега вече мисля ,че за последно го почнах и си го карам лека полека :)
Та стигнах до въпроса с регистрациите , тъй като сайта щеше да бъде насочен за Шумналийте (и щеше да се казва Shumenci) , в последствие реших ,че остават твърде много мои приятели , които не са от Шумен и заради тях реших да го направя малко по-обширен 😛
Потърсих някакъв готов списък с градовете в България ,тъй като ми се щеше да не се получава **Град: Друг , **и наистина се уверих за сетен път , че може да намериш каквото искаш в интернет. Намерих един много красив списък ,под формата на SQL , в който имаше не само градове , региони , ами и държави. Е на мене държави не ми трябваха , затова преформих малко SQL-а и си го намърдах в базата ми данни. Затова сега покрай него , ще ви дам и едно скриптче , с което посредством jQuery ще зареждаме динамично градовете според регионите. Демо може да видите тук .Та който му харесва , започваме ….

Първо ще си направим един файл config.php

На ред ”.__LINE__.” във файлът ”.__FILE__); mysql_select_db($database)or die(mysql_error().”
На ред ”.__LINE__.” във файлът ”.__FILE__); mysql_query(“SET CHARACTER SET utf8″)or die(mysql_error().”
На ред ”.__LINE__.” във файлът ”.__FILE__); ?>

Сега си правим файлът **get_cities.php **,чрез който ще зареждаме градовете според региона ,който сме избрали

”.$city[‘city_name’].””; } } ?>

Сега остана да си направим и самия index.php

Региони + Градове

Свали всички нужни файлове

След всичко това , ще ни трябва единствено jQuery и SQL файла,който ще трябва да импортнете във вашия phpMyAdmin.

Надявам се да ви хареса и да влезе в употреба на някой :)