Такаа … дами и господа, за които не знаят ще обясня на две, на три за какво иде реч.

След като се върнах от Златни Пясъци и не открих веднага работа, реших да се запиша в бюрото по труда. Те от своя страна (може би да си спестят усилията, хвърлени по мене) ми предложиха да запиша курсове за Английски език (1-во,2-ро и/или 3-то ниво) и Компютърна грамотност (отново същата работа, с избор между 3 нива). Та си викам аз, що да не ги изкарам – само плюс за мене. Самите курсове щели да бъдат интензивни, тоест за 20 дена вземаш дадено ниво. Обясниха набързо какво ще се преподава и аз останах с убеждението, че съм за трето ниво.

Всичко това беше страхотно, но със всеки изминал месец изглеждаше като някаква непостижима цел. Ха тоя месец, ха другия … и така до този месец. Отивам аз на подпис (като всеки месец) и трудовата ми посредничка (жената, която трябва да ми търси работа по между другото) ми каза, че курсовете са факт, и ще започнат от 14 (тоест, вчера).

Както и да е, отивам вчера на уреченото място, рано рано сутринта ( 9 без 15) и естествено, чакахме 15-тина минутки, докато ни отключат и си влезем и си заемем компютрите. Както ни бяха казали преди това, щяхме да държим входящ тест (тоест, ако не го вземеш – връщаш се в бюрото по труда, и се записваш за 2-ро ниво и отново чакаш ли, чакаш).

Примерния тест (без практическата задача) ми се стори лесен (беше разделен на части Software,MS Word,MS Excel,MS Access – и все пак за начинаещи (имаше въпрос, как се създава папка в Windows :>)). Но, естествено решиха че и практическа задача трябва да има – и тя беше таблица на Excel. Няма да споменавам, че с Excel никога не съм работил, или по-точно имам 1/2 опита в училище, когато имахме информатика 9/10 клас и дотолкова. Все пак, оттук оттам къде съм чел, понаправих я, оцветих я, сортирах я и изобщо каквото намерих из менютата му.

Няма да казвам, с каква изненада днес съобщиха че съм измежду 5-те издържали, наистина не можах да повярвам. А това означаваше че 50% не са издържали …

Тъй като аз бях чакащ от Декември, оказа се че има някои които чакат от Септември (миналата година). Та интересно ще е, дали ще ги караме тези курсове или не … утре ужким трябва да се разбере.

Стискайте ми палци (smirk)