1 min read

Аз, програмистът ?!?

Чудите ли се как аджеба се става програмист?

Когато започвах да се занимвам с програмиране изобщо, не се бях замислял за такъв род дейност. Чувал бях че имало такива хора, но … някак си не можех да повярвам, че това са човекоподобни, а по-скоро си ги представях като някакви роботи.

След това дойде ерата на уеб програмирането, за което благодаря отново на господин Валентин Станков (а.к.а. @devent). Оттам започнах да си мечтая, как след време бих работил като такъв. Следва доста време, през което почти изцяло бях отдаден на програмирането, постоянно се стремях да уча нови и нови работи, свързани с този рот дейност.

И ето, дойде моментът … получих предложение за работа, за което винаги ще бъда благодарен на 2create studio. Вярно, не се задържах много там, но това не беше защото работата не ми харесваше, шефовете или колегите. Нищо подобно, просто получих предложение от Шумен, и като сложих двете предложения на везна … взех това решение и се върнах в Шумен.

И общо взето, като се опитам да обобщя и да дам насока, на прохождащите в програмирането … не спирайте, не се отказайте и се стремете винаги да учите всичко ново, свързано с уеб програмирането (тоест, нещо което би ви било полезно по-нататък). Намерете си приятели, занимаващи се със подобен род дейност. Честто като “забиете”, може да се допитате до някой приятел. Когато вече достигнете до моментът, че знаете всичко каквото бихте могли да научите сами, и имате все пак някой друг проект зад гърба си, започвайте да кандидатствате смело по обявите за работа. Ако намерите и обяви за FreeLancer-и и мислите, че може да се свършите работа – кандидатствайте и там. Така се постига някакъв опит, който после би ви бил полезен.