1 min read

Проблема със софийските билетчета, и защо 1,60 е непосилна цена за Софиянци

Проблема със софийските билетчета, и защо 1,60 е непосилна цена за Софиянци

Както сигурно сте чули, ако сте и/или не сте от София, много голям панаир настана с увеличението на билетчетата.
Кой, какъв, защо, всеки е против. Някакви адвокати, дори ЧАК сега решиха, че глобите са завишени и са против всякакви закони.

Аз, както винаги, рядко бих си позволил словоизлияния, и сега единствено бих говорил от страната на потърпевш от цялата система.

Та, става въпрос, за няколко месеца, в които (съгреших) да поживея и поработя в София. За този ми ти период, точно веднъж пътувах гратис, понеже шофьора на автобуса нямаше билетчета, и 3 пъти бях глобяван, с по 20лв, само защото в 6:30 сутринта, не можах да си взема билет. Невърмайн, както се казва, от село съм, за малко съм. Платил съм си, както и да е.

Сега, оказва се, че в София, куцо, кьораво и сакато, може (а и не само може, то трябва, в противен случай отказва да работи) работи за двойно по-голяма заплата, за разлика от селото/града, от където се е затътрил там, ами сега и протестира, че билетчето му струвало по-скъпо, от това в селото/града, от където е дошъл.

Много по-лесно е, да ходим по групички, да бием контрольорите, и да ревем във фейсбука, че това не било правилно.

Аз да питам, по правилно ли е, билетчето в Шумен, което също струва един лев, да се равнява на билетчето в София? Разстоянието ли е що-годе еднакво, или пък интервалите на автобусите?

Или просто, Софиянци (или понеже пребиваващите там) скандират за щяло и не щяло, 3милиона души, 3милиона простотия.

Редно ли е според Вас? Господа, протестиращи. Или простотията Ви избива, и за 60ст ще се правим на интересни.

Когато увеличават тока, парното, водата и прочие, мълчим, иначе за 60ст, плявата в София скочи да бие контрольори, и да се вози гратис ДЕМОНСТРАТИВНО, но инак ... мълчим.

Да Ви пикам и на столицата, и на всичко!!! За това никога не бих се върнал и живял в София :)