Здравейте, отново :-)

В следващите публикации, смятам да опиша как се започва един проект на Symfony2, как може лесно да го сетъпнем и използваме за бъдещите проекти.

Първо, защо ми хареса специално на мен фреймуорка. Най-вече заради лесната работа, която минава през конзолата в общия случай. Разбира се, не разчитайте че няма да пишете код, никой няма да Ви вмъкне логиката автоматично в кода :-).

Работи със depencies library, или най-общо казано с библиотеки от трети страни, които са били измислени, тествани и релийзнати, с което автоматично избягвате да преоткривате топлата вода.

И най-важното, въпреки дори и в началото да Ви струва страшно трудно, и безмислено трудно да редактирате ядрото на фреймуорк-а, в процеса на работа ще разберете че това не е така. Symfony2 е направено за такива extend-и, които дори и да ъпдейтнете фреймуорк-а, нищо няма да се счупи (е, в повечето случаи).

Разбира се, това ще е един общо взето стандартен проект (мисля да е обикновенна блог системка), но ако имате въпроси, или пък имате проблем с някой бъндъл, винаги може да пишете коментар, или да използвате формата за контакт, ще се постарая да помогна ако не в някоя следваща публикация, то ще Ви върна отговор ако мога да помогна.

Тук отдолу ще изброим следващите статии, и ще ги обновявам със всяка нова:

  1. Инсталиране на Symfony2 с composer.phar
  2. Генериране на bundles
  3. Добавяне на FOSUserBundle
  4. Работа с Doctrine ORM и Entity Framework

За Ваше и мое улеснение, целият проект със всички промени описани в статиите, може да разгледате и свалите от github